Livsstil

Karen Blixens søndagsmiddag – stegt torsk med gratineret spinat og stuvede kantareller

Sværhedsgrad
Mellem
Tid
60 min

Tilberedning

  1. STEGT TORSK: Fisken skæres i 4 fileter. Vend fileterne i mel, og steg dem gyldne på en varm pande. Giv dem cirka 3 minutter på hver side.
  2. GRATINERET SPINAT: Sautér løg sammen med hvidløg i smør, og tilsæt derefter spinaten. Lad det synke sammen, og tilsæt fløden. Derefter koges det op og smages til.
  3. Fordel i portionsforme, og drys med parmesanen. Derefter bages det i ovnen på grill i cirka 4-6 minutter, indtil osten er gylden.
  4. STUVEDE KANTARELLER: Svampene klargøres og steges gyldne på en rygende varm pande. Derefter tages svampene af panden, og løgene sauteres i en god klat smør ved lavere varme. Tilsæt mel og bag det op, hvorefter fiskefond og fløde tilsættes. Stuvningen koges op, og svampe, æble samt persille tilsættes.