Kartoffel cake med ”brændende kærlighed” og syltede rødbeder

16x9
Kartoffel cake med ”brændende kærlighed” og syltede rødbeder. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 30 min

Tilberedning

  1. KARTOFFEL CAKE: Vask bage kartoflerne , og læg dem i et ildfast fad, og dem ved 180 grader i 45 min.
  2. Halver kartoflerne og skrab kartoffel ud, mos kartoflen gennem en fin sigte.
  3. Mix kartoffelmosen med rismel og salt og lidt revet muskat nød og ælt det forsigtigt sammen til en ensartede masse.
  4. Del massen i 8 lige store dele. Og tril den til en kugle.
  5. "BRÆNDENDE" KÆRLIGHED FYLD: Skær bacon ud i tern og steg dem godt af.
  6. Tag bacon af panden, gem det stegte fedt.
  7. Skær løg ud i tern og steg det i bacon fedet, tilsæt smør og lad løgene for en gylden, bom baconen tilbage på panden og lad det stegt lidt sammen.
  8. Tag en af kartoffelkuglerne og tryk den flad ca. 0,5 cm i tykkelsen og læg lidt af bacon/løg fyldet på og fold kanterne op og sørg for at kartoffelkagen er godt lukker omkringoste fyldet.
  9. Forsæt til alle 8 kartoffel kager er formet.
  10. Steg dem i olie på en pande.
  11. SYLTEDE RØDBEDER: Kog rødbederne mør i let saltede vand med skal på, og smut dem.
  12. Skær dem i 1 cm tykke skiver, kom dem i et sylteglas.
  13. Kog eddike, æbleeddike, vand, Muscovado sukker, stjerne anis, laurbærblade, hvidløg og timian op.
  14. Hæld lagen over rødbedeskiverne, lad det køle helt af før glasset lukkes.