Kartoffel cake med svampe og syltede fenniklen fyld og tomat salsa

16x9
Billede på vej. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 30 min

Tilberedning

  1. KARTOFFEL CAKE: Vask bage kartoflerne , og læg dem i et ildfast fad, og dem ved 180 grader i 45 min.
  2. Halver kartoflerne og skrab kartoffel ud, mos kartoflen gennem en fin sigte.
  3. Mix kartoffelmosen med rismel og salt og lidt revet muskat nød og ælt det forsigtigt sammen til en ensartede masse.
  4. Del massen i 8 lige store dele. Og tril den til en kugle.
  5. SVAMPE FYLD: Svampene renses og skæres i mindre stykke.
  6. Steg svampene i lidt neutral olie, kom smør ved og steg svampene godt.
  7. Skær skalotteløg og hvidløg fint og kom det ved svampene, riv skal af citron i og krydder med salt.
  8. Vask og hak persillen godt og vend det med svampene.
  9. Dræn de syltede fenniklen og ved det sammen med svampene.
  10. Tag svampene af panden og lad dem dryppe godt af.
  11. Tag en af kartoffelkuglerne og tryk den flad ca. 0,5 cm i tykkelsen og læg lidt af svampe fylde på og fold kanterne op og sørg for at kartoffelkagen er godt lukker omkringoste fyldet.
  12. Forsæt til alle 8 kartoffel kager er formet.
  13. Steg dem i olie på en pande.
  14. SYLTEDE FENNIKEL: Vand, sukker, eddike og timian koges op.
  15. Skær fennikel i tern og kom dem i et sylte glas, kom den varme syltelage over og lad dem stå og trække.
  16. TOMAT SALSA: Vask og kvarte tomaterne , skær kerner fra.
  17. Skær tomater, løg, chili og hvidløg fint og bland det sammen.
  18. Smag til med salt, sukker, hvidvinseddike og skal og saft af citron.