Kartoffeldeller med kartoffelsalat

16x9
Kartoffeldeller med kartoffelsalat. Foto: TV 2 Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE – KARTOFFELSALAT: Rens kartoflerne, og skær dem i halve. Kog dem i saltet vand, til de er møre. Pil dem eventuelt, og køl dem så ned.
  2. Lav dressingen ved at blende avocadokødet sammen med løg, citronsaft, olivenolie, en tredjedel af dit bundt brøndkarse (eller purløg), salt og peber.
  3. Hak så resten af brøndkarsen. Bland dressingen sammen med de afkølede kartofler, de drænede butterbeans og brøndkarsen (eller purløg).
  4. Stil kartoffelsalaten på køl, indtil den skal serveres.
  5. KARTOFFELDELLER MED PAPRIKA OG SPIDSKOMMEN: Skræl løget og snit det fint eller blend det i en foodprocessor.
  6. Rens kartoflerne (skræl dem eventuelt), og riv dem groft. Du kan bruge rivefunktionen på en foodprocessor til at rive dem.
  7. Udblød bouillonterningen i vandet. Bland så løg og revet kartoffel med bouillonvand, tomatpuré og krydderier. Rør det godt sammen.
  8. Tilsæt så havregryn og kikærtemel, og rør farsen godt sammen igen. Lad den hvile, til du skal stege dellerne.
  9. Form deller af farsen med en spiseske, og steg dem på en non-stick-pande i olie ved middelvarme. Dellerne skal gerne være cirka halvanden centimeter høje og altså ikke for tykke.
  10. Steg dem, til de begynder at være mørkebrune i kanten. Pynt med ristede pinjekerner og bagte tomater, og server dellerne med kartoffelsalat, og tag resten med på madpakken.