Kartoffelmad og sprøde chips

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 45 min + 10 min
Tilberedning
- KARTOFLER: Kog 2 liter vand i en gryde. Tilsæt skal af citron, persillestilke, løvstikkestilke og salt. Kog vandet op, og sigt derefter tingene fra vandet (nu har urter og citron afgivet smag til vandet).
- Skræl/skrub kartoflerne, og kom dem op i det kogende vand. Lad dem koge, til de er halvt færdige. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække færdig i cirka 10 minutter.
- Lad dem køle ned i kartoffelvandet til stuetemperatur, og de er nu klar til at blive skåret i skiver.
- LØVSTIKKEMAYONAISE: Skyl løvstikke og persille, og pluk bladene groft, så der ikke er så meget stilk. Blend urterne med olie i 8-10 minutter. Sigt olien gennem en fin sigte, og sæt den i køleskabet.
- Pisk æggeblomme, dijonsennep, 1 teske salt og citronsaft sammen. Kom løvstikkeolien i æggemassen stille og roligt, mens du pisker (vigtigt at olien er køleskabstemperatur).
- Smag til med salt. Opbevares på køl.
- SYLTEDE PERLELØG: Bag perleløgene i en forvarmet ovn på 160 grader i 5-6 minutter. og lad dem derefter køle ned til stuetemperatur.
- Skær løget helt oppe i toppen med en skarp kniv, og smut løget ud af skallen ved at trykke i bunden.
- Kog vand, eddike og sukker op, og hæld det over de bagte perleløg. Put dem derefter i køleskabet.
- KARTOFFELCHIPS: Skræl kartoflen, og skær den tyndt på en mandolin, og kom dem derefter i en beholder med koldt vand.
- Kog 1 liter vand med 7 gram salt. Varm olien op i en gryde til 180 grader.
- Kom kartoffelskiverne ned i det varme saltvand i cirka 1 minut (vandet må ikke koge). Tag dem derefter op af vandet, og ryst det værste vand af kartoffelskiverne.
- Kom dem op i den varme olie, og lad dem fritere, til de bliver gyldne. Tag dem op af olien, og kom dem på noget køkkenrulle, som suger overskydende olie.
- ANRETNING: Skær en skive rugbrød, og kom smør på brødet. Fordel skiver af kartoffel på rugbrødet.
- Skær tynde løgringe af skalotteløget, og fordel dem rundt på kartoffelmaden.
- Halver perleløgene, og fordel dem rundt på brødet.
- Kom løvstikkemayonnaisen på en sprøjtepose, og fordel den rundt på kartoflerne.
- Pynt af med kartoffelchips og krydderurter.