Kartoffelmad og sprøde chips

16x9
Kartoffelmad og sprøde chips. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 10 min

Tilberedning

  1. KARTOFLER: Kog 2 liter vand i en gryde. Tilsæt skal af citron, persillestilke, løvstikkestilke og salt. Kog vandet op, og sigt derefter tingene fra vandet (nu har urter og citron afgivet smag til vandet).
  2. Skræl/skrub kartoflerne, og kom dem op i det kogende vand. Lad dem koge, til de er halvt færdige. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække færdig i cirka 10 minutter.
  3. Lad dem køle ned i kartoffelvandet til stuetemperatur, og de er nu klar til at blive skåret i skiver.
  4. LØVSTIKKEMAYONAISE: Skyl løvstikke og persille, og pluk bladene groft, så der ikke er så meget stilk. Blend urterne med olie i 8-10 minutter. Sigt olien gennem en fin sigte, og sæt den i køleskabet.
  5. Pisk æggeblomme, dijonsennep, 1 teske salt og citronsaft sammen. Kom løvstikkeolien i æggemassen stille og roligt, mens du pisker (vigtigt at olien er køleskabstemperatur).
  6. Smag til med salt. Opbevares på køl.
  7. SYLTEDE PERLELØG: Bag perleløgene i en forvarmet ovn på 160 grader i 5-6 minutter. og lad dem derefter køle ned til stuetemperatur.
  8. Skær løget helt oppe i toppen med en skarp kniv, og smut løget ud af skallen ved at trykke i bunden.
  9. Kog vand, eddike og sukker op, og hæld det over de bagte perleløg. Put dem derefter i køleskabet.
  10. KARTOFFELCHIPS: Skræl kartoflen, og skær den tyndt på en mandolin, og kom dem derefter i en beholder med koldt vand.
  11. Kog 1 liter vand med 7 gram salt. Varm olien op i en gryde til 180 grader.
  12. Kom kartoffelskiverne ned i det varme saltvand i cirka 1 minut (vandet må ikke koge). Tag dem derefter op af vandet, og ryst det værste vand af kartoffelskiverne.
  13. Kom dem op i den varme olie, og lad dem fritere, til de bliver gyldne. Tag dem op af olien, og kom dem på noget køkkenrulle, som suger overskydende olie.
  14. ANRETNING: Skær en skive rugbrød, og kom smør på brødet. Fordel skiver af kartoffel på rugbrødet.
  15. Skær tynde løgringe af skalotteløget, og fordel dem rundt på kartoffelmaden.
  16. Halver perleløgene, og fordel dem rundt på brødet.
  17. Kom løvstikkemayonnaisen på en sprøjtepose, og fordel den rundt på kartoflerne.
  18. Pynt af med kartoffelchips og krydderurter.