Kartoffelmos med ost ”aligot” og salsiccia pølser

16x9
Kartoffelmos med ost ”aligot” og salsiccia pølser Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. ALIGOT: Kog kartoflerne møre i vand (som til kartoffelmos), og hæld vandet fra.
  2. Kartoflerne kommes i en fin sigte og presses igennem med en ske evt. lidt ad gangen.
  3. Kom de purerede kartofler i en ren gryde, og tilsæt fløde og smør under opvarmning, og rør godt rundt med en træske.
  4. Tilsæt revet ost lidt efter lidt, og varm mosen igennem. Pas på den ikke brænder på.
  5. Smag til med salt, peber og hvidløg.
  6. Du vil opleve en meget lækker mos med en ”lang” konsistens.
  7. SPINAT: Kom olivenolie på en varm pande, tilsæt spinaten og steg ca. 1 - 2 min, til spinaten lige falder sammen.
  8. Tilsæt løg og citronskal, og tag panden af varmen – smag til med salt.
  9. PØLSER: Steg pølserne ved svag varme i olie med lidt hvidløg og rosmarin.
  10. SERVERINGSFORSLAG: Serveres med dijonsennep og syltede agurker.