Kartoffelsalat

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min + 30 min
Tilberedning
- KARTOFLERNE: Rens kartoflerne grundigt for jord, og put dem i en gryde, og fyld den med koldt vand. Smag til med salt.
- Bring kartoflerne i kog, og lad dem koge i 5-10 minutter. Sluk herefter for varmen, og put løvstikken ned til kartoflerne, og lad dem trække i cirka 20 minutter.
- Køl kartoflerne ned i koldt vand, og del dem i kvarte.
- URTEOLIE: Blend alt på den højeste hastighed i omkring 5 minutter, eller indtil olien er helt grøn. Sigt igennem et fintmasket klæde.
- URTECREME: Blend æggeblomme, sennep. salt, eddike og citronsaft med en stavblender, indtil det er skummende og homogent. Emulger med olien indtil den er tyk.
- Blend urteolien i lidt ad gangen, indtil den er cremet og tyk i konsistensen.
- Vend sammen med rygeost og creme fraiche, og hold på køl indtil brug.
- SERVERING: Hak urterne groft, og vend sammen med cremen. Vend den ønskede mængde creme sammen med kartoflerne, og smag til med salt og peber og eventuelt en smule citronsaft.
- Top med fintsnittede forårsløg og fintsnittede radiser.