Kartoffelsalat

16x9
Kartoffelsalat Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. KARTOFLERNE: Rens kartoflerne grundigt for jord, og put dem i en gryde, og fyld den med koldt vand. Smag til med salt.
  2. Bring kartoflerne i kog, og lad dem koge i 5-10 minutter. Sluk herefter for varmen, og put løvstikken ned til kartoflerne, og lad dem trække i cirka 20 minutter.
  3. Køl kartoflerne ned i koldt vand, og del dem i kvarte.
  4. URTEOLIE: Blend alt på den højeste hastighed i omkring 5 minutter, eller indtil olien er helt grøn. Sigt igennem et fintmasket klæde.
  5. URTECREME: Blend æggeblomme, sennep. salt, eddike og citronsaft med en stavblender, indtil det er skummende og homogent. Emulger med olien indtil den er tyk.
  6. Blend urteolien i lidt ad gangen, indtil den er cremet og tyk i konsistensen.
  7. Vend sammen med rygeost og creme fraiche, og hold på køl indtil brug.
  8. SERVERING: Hak urterne groft, og vend sammen med cremen. Vend den ønskede mængde creme sammen med kartoflerne, og smag til med salt og peber og eventuelt en smule citronsaft.
  9. Top med fintsnittede forårsløg og fintsnittede radiser.