Kartoffelsalat med ærtecreme og nye majs

16x9
Karoline Triers kartoffelsalat med ærtecreme og nye majs. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
10 min + 25 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand i 15-20 min alt efter st√łrrelse. H√¶ld vandet fra og lad dem k√łle helt af.
  2. Bælg ærterne. Kom ca 200 g af dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække et minuts tid og sigt dem.
  3. Kom ærterne i blenderen/stavblender med creme fraiche, citron, krydderurter, salt og olie.
  4. Blend til en fin og ensartet masse og smag til. Tils√¶t evt. lidt vand eller creme fraiche, hvis det er for t√łrt.
  5. Skr√¶l majskolberne og kog dem i saltet vand i 5 min. Lad dem k√łle lidt af og sk√¶r s√• majsene af med en skarp kniv.
  6. Vend de afk√łlede kartofler med √¶rtecreme, anret med majs, de resterende √¶rter og urter eller √¶rteskud.
  7. Passer perfekt til sommerens grillmad eller festbuffet.