Kik√¶rter, vinterspinat og k√•l vendt i muslingefl√łde

16x9
Kik√¶rter, vinterspinat og k√•l vendt i muslingefl√łde. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. MUSLINEFL√ėDE: Rens muslinger og skyl dem godt. Dub dem t√łrre for vand.
  2. Varm olien i en gryde og tils√¶t herefter hvidl√łg og muslinger.
  3. Steg i et minut eller to og tilsæt så hvidvinen. Put et låg på gryden og lad muslingerne dampe i 10 minutter.
  4. Sigt herefter muslinger fra og lad fonden koge ned, indtil du har cirka 1,5 deciliter tilbage.
  5. Lad fonden k√łle lidt ned. Tils√¶t fl√łde og k√¶rnem√¶lk. Smag eventuelt til med salt og peber.
  6. Lun saucen lidt op og smelt husblasen heri. Sigt og k√łl ned.
  7. VINTERSALAT: Ideen er, at du laver en dejlig salat, som du blander. Vend salaten med den kolde gelerede muslingefl√łde lige inden servering. Server denne salat ovenp√• √łsterscremen i dybe tallerkener. Server den iskolde √¶blebouillon ved siden af.
  8. √ÜBLEBOUIILON: Bland alle ting i en sk√•l p√• n√¶r den gr√łnne olie.
  9. Lad bouillonen trække i cirka 20 minutter. Sigt herefter gennem en fin sigte.
  10. Kom den gr√łnne olie i, s√• bouillonen skiller smukt. Serveres iskold.
  11. √ėSTERSCREME: Kom √łsters, citron, √¶ggehvide, salt og peber i et literm√•l.
  12. Blend det hele godt sammen med en stavblender.
  13. Når massen er homogen, tilsættes olien i en tynd stråle, mens du forsat blender.
  14. Gå efter en tyk og cremet konsistens. Sigt cremen gennem en fin sigte og smag til med salt, peber og citronsaft, hvis den mangler.
  15. GR√ėN OLIE: Kom det hele op i en h√łj blender. Blend for fuld styrke i 10 minutter.
  16. Sigt herefter den gr√łnne olie gennem et kaffefilter eller et saucenet.
  17. Olien kan opbevares i meget lang tid på frost, hvis man ikke bruger det hele.
  18. SALTET TORSK: Kom salt, sukker, citronskal, limeskal samt korianderfr√ł i en blender og blend i 10 sekunder.
  19. Spred blandingen ud på en tallerken. Kom torskestykket på og vend det rundt et par gange, så hele fisken er godt dækket.
  20. Stil p√• k√łl og lad tr√¶kke i 30 minutter.
  21. Tag nu fisken ud fra k√łl og skyl den godt i koldt vand.
  22. Dup fisken t√łr og stil p√• k√łl.
  23. Lige inden servering sk√¶res den saltede torsk i tynde skiver og l√¶gges i bunden af dybe tallerkener. Disse stilles tilbage p√• k√łl, indtil retten skal serveres.