Kikærtesandwich med hjemmelavet brød, kikærtesalat og rispapirbacon

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 2
- Tid
- 90 min
Tilberedning
- KIKÆRTESALAT: Blend kikærterne, til de har en “flaget” struktur (stadiet før mos). Du kan også mose dem med en gaffel.
- Hak rødløget, drueagurkerne og dilden fint.
- Bland alle ingredienserne.
- Server i en sandwich eller på rugbrød med grønt, tang-Caviart og dild.
- RISPAPIRBACON: Skær lidt af “enderne” af rispapiret i hver side, og skær så hvert ark rispapir ud i fem lige brede strimler med en meget skarp kniv. Tørt rispapir er svært at arbejde med, for det vil rigtigt gerne knække, men det er okay; stykkerne behøver ikke være perfekte. Du kan også prøve med et pizzahjul eller en saks og se, hvad der fungerer bedst for dig.
- Bland i en lille skål en marinade af alle ingredienser undtagen rispapir og det ekstra vand.
- Fyld en anden lille skål med vand.
- Klargør en bagerist med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rispapirstykkerne skal sættes sammen i ens par. Find to ens stykker, pensl dem med vand på begge sider, og læg dem oven på hinanden på et skærebræt eller på bagepapiret.
- Når du har penslet nok stykker til at fylde bageristen, starter du forfra og pensler med marinaden på begge sider.
- Når du har en hel rist med rispapir penslet med marinade på begge sider, bager du stykkerne i cirka syv minutter. Hold øje med stykkerne, mens de er i ovnen, så de ikke brænder på.
- SANDWICHBRØD: Opløs gæren i vandet med salt og sukker i en stor skål.
- Tilsæt alt melet, og ælt i fem minutter. Dejen bliver ret våd, så ælt i skålen.
- Smør en dyb bradepande med olie i siderne, og læg bagepapir i bunden.
- Hæld dejen i bradepanden, og fordel den ud i hele bradepanden.
- Overdæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over på køl eller et køligt sted.
- Stænk brødet med god olivenolie, og drys med rosmarin inden bagning.
- Bag i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lad brødet køle ned, og skær det så ud i otte store sandwichbrød, eller hvad du foretrækker.