Kikærtesandwich med hjemmelavet brød, kikærtesalat og rispapirbacon

16x9
Kikærtesandwich med hjemmelavet brød, kikærtesalat og rispapir-bacon Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
90 min

Tilberedning

  1. KIKÆRTESALAT: Blend kikærterne, til de har en “flaget” struktur (stadiet før mos). Du kan også mose dem med en gaffel.
  2. Hak rødløget, drueagurkerne og dilden fint.
  3. Bland alle ingredienserne.
  4. Server i en sandwich eller på rugbrød med grønt, tang-Caviart og dild.
  5. RISPAPIRBACON: Skær lidt af “enderne” af rispapiret i hver side, og skær så hvert ark rispapir ud i fem lige brede strimler med en meget skarp kniv. Tørt rispapir er svært at arbejde med, for det vil rigtigt gerne knække, men det er okay; stykkerne behøver ikke være perfekte. Du kan også prøve med et pizzahjul eller en saks og se, hvad der fungerer bedst for dig.
  6. Bland i en lille skål en marinade af alle ingredienser undtagen rispapir og det ekstra vand.
  7. Fyld en anden lille skål med vand.
  8. Klargør en bagerist med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  9. Rispapirstykkerne skal sættes sammen i ens par. Find to ens stykker, pensl dem med vand på begge sider, og læg dem oven på hinanden på et skærebræt eller på bagepapiret.
  10. Når du har penslet nok stykker til at fylde bageristen, starter du forfra og pensler med marinaden på begge sider.
  11. Når du har en hel rist med rispapir penslet med marinade på begge sider, bager du stykkerne i cirka syv minutter. Hold øje med stykkerne, mens de er i ovnen, så de ikke brænder på.
  12. SANDWICHBRØD: Opløs gæren i vandet med salt og sukker i en stor skål.
  13. Tilsæt alt melet, og ælt i fem minutter. Dejen bliver ret våd, så ælt i skålen.
  14. Smør en dyb bradepande med olie i siderne, og læg bagepapir i bunden.
  15. Hæld dejen i bradepanden, og fordel den ud i hele bradepanden.
  16. Overdæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over på køl eller et køligt sted.
  17. Stænk brødet med god olivenolie, og drys med rosmarin inden bagning.
  18. Bag i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  19. Lad brødet køle ned, og skær det så ud i otte store sandwichbrød, eller hvad du foretrækker.