Kiksekage med vaniljeparfait

16x9
Kiksekage med vaniljeparfait Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMETODE - KIKSEKAGE
  2. Smelt smøret og kom de hakket chokoldestykker ned i massen.
  3. Kom flormelis, vanilje og æggeblommer i massen og rør massen homogent.
  4. Temperér derefter massen til det bliver tykt og cremet.
  5. Kom kiks og creme på lag på lag og kom det på køl i mindst 12 timer.
  6. FREMGANGSMETODE - VANILJEPARFAIT
  7. Flæk vaniljen og mas indmaden med lidt sukker.
  8. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps med en håndmikser til sukkeret opløses og massen bliver til en hvid creme.
  9. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i æggesnapsen.
  10. Tag den frosne form ud af fryseren og fyld parfait’en i.
  11. Bank formen let ned i bordet, for at minimere lufthullerne. Frys parfait i mindst 12 timer
  12. FREMGANGSMETODE - RÅMARINEREDE BÆR
  13. Skære bærene og marinere dem med citronsaft og -skal og flormelis.
  14. Lad bærene marinere i mindst 30 min.
  15. Kom bærene ovenpå vaniljeparfait'et lige inden servering.
  16. Pynt af med blomster.