Klar vintersuppe med hjemmelavede kød og melboller samt kålpølser og vintergrønt

16x9
Klar vintersuppe med hjemmelavede kød og melboller samt kålpølser og vintergrønt Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. SUPPE: Pisk æggehviderne i den kolde suppe med et piskeris.
  2. Varm langsomt suppen op til lige omkring kogepunktet. Lad suppen simrer stille og roligt indtil æggehviderne har lagt sig som en pude på toppen af suppen.
  3. Tag en øse-ske og tag forsigtigt suppen under puden op af gryden og sigt denne gennem et viskestykke over i en skål. Suppen burde nu være helt krystalklar og smuk.
  4. MELBOLLER: Kog smør og vand op. Tilsæt mel og bag blandingen godt af ved middelvarme.
  5. Træk massen til side og afkøl let. Pisk herefter æggene i et ad gangen.
  6. Kom massen i en sprøjtepose. Klip et skråt hul in bunden og ”sæt” herefter bollerne i let kogende saltet vand, ved at trykke let på sprøjteposen og hurtigt skære dejen i små boller, efterhånden som massen kommer ud.
  7. Bollerne er færdige når de flyder til overfladen.
  8. KØDBOLLER: Kør kødet sejt med saltet i 1 minut (gerne på en foodprocesser).
  9. Tilsæt løg, hvedemel og friskkværnet peber. Herefter tilsættes æggene et ad gangen. Til sidst og hurtigst muligt tilsættes den kolde hønsefond.
  10. Kom farsen på en sprøjtepose og lad den køle ned i mindst 20 minutter. Fremgangsmåden for tilberedningen er den samme som med melbollerne.
  11. FYLD: Alt fyldet kommes i suppen 10 minutter før servering og koges forsigtigt indtil servering.
  12. Der skal være bid i grøntsagerne. Kød og melbollerne kommes i den kogende suppe lige før servering.