Klassisk koldskål med kammerjunker og friske sommerbær

16x9
Klassisk koldskål med kammerjunker og friske sommerbær. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. KOLDSKÅLSBASE: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekorn ud. Bland vaniljekornene med sukkeret for at undgå, at vaniljen klumper.
  2. Vend de resterende ingredienser sammen med vaniljesukkeret. Smag til med revet citron skal og saft. Kom en knivspids salt i koldskålen. Opbevares i køleskabet.
  3. KAMMERJUNKERE: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekorn ud. Bland vaniljekornene med sukkeret for at undgå, at vaniljen klumper.
  4. Kom smør i en skål sammen med vaniljesukkeret, og rør det godt sammen.
  5. Rør ægget i massen, og tilsæt til sidst mælken.
  6. Sigt mel og bagepulver i massen sammen med citronskal, og rør dejen sammen.
  7. Drys lidt mel på bordet, og form en lang pølse med dejen.
  8. Hak den ud i lige store stykker, og form små kugler med dejen.
  9. Kom kuglerne på bagepapir med god afstand, da de flader ud, når de bliver varme.
  10. Bag kammerjunkerne ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  11. Køles af ved stuetemperatur og opbevares i lufttæt beholder, når de er afkølet.
  12. ANRETNING: Hæld koldskålen i en dyb tallerken, og kom kammerjunker oven på sammen med de friske sommerbær.
  13. Pynt med grønne krydderurter.