Klassisk tomatsovs til det hele: Ansjos i stedet for salt

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Hak løg, hvidløg og ansjoser og lun det godt igennem på en pande i olivenolien uden at branke løgene - de skal bare være blanke og bløde.
  2. Skær tomaterne i små tern.
  3. Tilsæt æbleeddike og lad det koge helt væk. Tilsæt herefter tomaterne og laurbærbladene og kog igennem.
  4. Hak timianen og lad den simre med i 4-5 minutter. Smag til med peber og evt. lidt honning, hvis du kunne tænke dig mere sødme i saucen.
  5. Den burde ikke smage af ansjos, men bare rigtigt meget af tomat! Og er helt fantastisk med frisk basilikum, spaghetti af god kvalitet og et drys friskrevet parmasan.
  6. Tip: Prøv at riste kapers med sammen med løg og ansjoser.