Klassiske små æbletærter

16x9
Klassiske små æbletærter. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 20 min

Tilberedning

  1. MØRDEJ: Start med at smuldre smør og de tørre ingredienser, indtil det minder om brødkrummer.
  2. Saml da dejen med let sammenpisket æg. Ælt, kun lige til dejen er akkurat samlet, ensartet og smidig.
  3. Kom dejen i en pose, og læg den i køleskabet i en halv time.
  4. MAZARINFYLD: Ælt marcipan og sukker sammen.
  5. Tilsæt smørret lidt efter lidt.
  6. Ælt ægget i – til en ensartet, cremet masse.
  7. Rør mel i dejen.
  8. ÆBLEFYLD: Skræl æblerne, og fjern kernehusene.
  9. Skær æblerne i små tern.
  10. Vend æbleternene sammen med kanel, vaniljesukker, majsstivelse og sukker.
  11. SAMLING: Drys et tyndt lag mel ud på bordpladen, og rul først halvdelen af dejen tyndt ud med en kagerulle. Vær opmærksom på hele tiden at rulle, flytte, rulle og flytte på dejen.
  12. Ved at flytte på dejen ofte sikrer du dig, at dejen ikke hænger ved bordpladen.
  13. Fordel mørdejen i 4 små tærteforme, der har en diameter på cirka 8 centimeter. Tryk dejen godt fast langs kanten. Vent med at fjerne overskydende dej.
  14. Fordel mazarinfyldet på bunden af formene. Fordel æblerne henover massen.
  15. Rul den anden halvdel af mørdejen ud i lidt mel, og skær nogle lange strimler heraf. Lav et par fletninger af mørdejsstrimlerne.
  16. Læg fletningerne ovenpå æblefyldet på tærterne, og tryk det godt fast langs kanten. Nu kan du fjerne overskydende dej.
  17. Pensl mørdejen med sammenpisket æg.
  18. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i cirka 20 minutter. Hvis de bliver mørke i det, kan du de sidste 5-10 minutter lægge et stykke stanniol henover overfladen af tærterne inde i ovnen.
  19. Serveres med et drys flormelis og sammen med kold cremefraiche rørt med vaniljesukker.