Klatkager med solbærkompot og vaniljeis

16x9
Klatkager med solbærkompot og vaniljeis. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
480 min + 30 min

Tilberedning

  1. Start med at sæt solbærkompotten over: Kom solbær, sukker og fintrevet citronskal i en gryde, og kog op. Du kan koge den ind så den bliver tyk i konsistensen eller lade den være flydende - det er smag og behag.
  2. Hvis du ikke allerede har kogt risengrøden og kølet den ned på forhånd - så lav en portion risengrød, og køl den ned.
  3. Vend den kolde risengrød med æg, hvedemel, og vaniljesukker.
  4. Smelt smøret på panden, og kom risengrødsblandingen på panden. Du bestemmer selv størrelsen på klatkagerne, men de er nemmere at vende, hvis de er små.
  5. Steg klatkagerne så de er gyldenbrune og sprøde på begge sidder.
  6. Anret klatkagerne med solbærkompot og vaniljeis.