Mad

Kofta curry

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
15 min + 30 min

Tilberedning

  1. Knus spidskommenfrø i en morter. Læg til side. Knus kardemommekapslerne, og behold frøene. Kom hakket kød, knuste spidskommenfrø, kardemommefrø, salt, æg og krydderierne i en stor skål, og bland det med hænderne for at sikre, at krydderierne er fordelt jævnt.
  2. Gnid lidt olie på hænderne for at undgå, at blandingen klæber til dine hænder. Tag en skefuld af kødblandingen, og form den til en frikadelle. Sørg for, at den er glat på overfladen. Læg den på en tallerken. Gentag med resten af blandingen.
  3. Varm olien op i en stegepande, steg dine kofta forsigtigt i mindre portioner, så de bliver brune og sprøde over det hele. Pil løg og hvidløg til saucen, og hak dem fint. Skræl og riv ingefæren fint. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker.
  4. Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg i den, til løgene har fået en mørk gyldenbrun farve. Skru ned for varmen, tilsæt revet ingefær og hakket chili, og rør rundt. Tilsæt tomater, salt, gurkemeje, bukkehornsblade og stødt chili, og rør det sammen. Lad det simre, så løg og tomater koger sammen med krydderierne og skaber en tyk og aromatisk pasta. Hvis den er for tør, så tilsæt lidt vand til ønsket konsistens.
  5. Kom kofta i gryden, og dæk dem i saucen. Tilsæt nok kogende vand til at få den ønskede konsistens af saucen. Bring det hele i kog, og sluk for varmen. Lad koftaen absorbere saften fra saucen i 5-10 minutter. Skyl og hak den friske koriander, og drys med den inden servering.
  6. Tip: Server kofta med enten ris eller frisk naan.
  7. BASMATI SELLA RIS: Skyl risene grundigt, og sæt dem i blød i vand i mindst en halv time. Varm ghee i en gryde. Svits spidskommen, laurbærblad og kardemomme. Når spidskommenfrøet sprækker, tilsættes risene. Tilsæt salt, og rør rundt, indtil ghee’en dækker hvert riskorn. Tilsæt vand, og kog op.
  8. Rør en gang, og skru ned på mindste trin. Læg låg på gryden, men lad en lille sprække være, ellers koger gryden over. Risene er kogte, når der kan ses huller på overfladen, og alt vandet er absorberet. Test, om risen er kogt ved at smage på den. Hvis den stadig er hård, tilsættes lidt kogende vand, og låget lægges på gryden igen. Du kan evt. dække gryden med et viskestykke og lade den stå at trække i 15 minutter.
  9. Tip: Prøv også sella-ris. Hvis du ikke kan finde sort kardemomme, kan du bruge grøn kardemomme.