Kokosris med bønner og mayomarineret kylling

16x9
Ris med bønner og mayo-marineret kylling. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 30 min

Tilberedning

  1. KOKOSRIS: Varm din olie op i en mellemstor gryde, steg de hakkede løg, til de er klare og bløde 4-5 minutter, tilsæt nu hakket hvidløg og ris, og steg under omrøring i yderligere 2-3 minutter.
  2. Tilsæt nu salt, ingefær, vand, kyllingefond og kokosmælk, rør godt, og tilsæt nu bønner, timian og den hele chili (dette gør ikke risene stærke, men krydrer dem som laurbærblade).
  3. Kog risene op, og skru ned på mellemlav varme, og kog videre i 20 minutter. Fjern fra varmen, og lad dem hvile i 10 minutter under låg.
  4. TOMATSALSA: Mens dine ris koger, laver du din tomatsalsa: Hak dine tomater og det halve løg groft, del din chili i to, tag kernerne ud, og hak den groft. Husk at vaske dine fingre grundigt bagefter. Gem kernerne, så du kan tilføje dem til din salsa, hvis du vil have, at den skal være stærkere.
  5. Placer tomater, løg, chili, koriander og krydderier i en foodprocessor og puls, til det er grofthakket og chunky. Put det i en skål, og lad det hvile inden servering.
  6. KYLLING: I en skål blander du kylling, mayonnaise, salt og peber. Varm din olie op på en stegepande på mellemhøj varme, læg dine kyllingeinderfileter på den varme pande, og steg dem gyldne og sprøde på hver side.
  7. Server dine ris med kylling, en halv skive lime og en masse friskrevet koriander.