Livsstil

Kokosris

Personer
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Pil løg, og skær det i skiver. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge fint.
  2. Skyl chilierne, og orden grøntsagerne. Skær dem i mindre stykker, hvis det er nødvendigt.
  3. Skyl risene, og hæld dem til afdrypning i en sigte.
  4. Knus kardemommekapslerne, og fjern skallerne.
  5. Varm olie op i en gryde, og når den er varm, tilsættes laurbærblade, spidskommenfrø, kardemomme, nelliker, kanelstang, hele grønne chilier, ingefær og hvidløg.
  6. Sauter i 1 minut under omrøring, indtil det begynder at dufte. Tilsæt derefter løg, og steg, til de bliver bløde og lysebrune. Rør jævnligt i dem.
  7. Tilsæt grøntsager, og steg i yderligere 4-5 minutter.
  8. Tilsæt kokosmælk, vand, basmatiris og salt, og rør rundt. Læg låget på gryden, og lad det koge i 5 minutter med lav varme.
  9. Smag på risene, om de er møre. Hvis de ikke er færdige, tilsættes eventuelt lidt ekstra kogende vand, og risene sættes tilbage på blusset.
  10. Tag nu et viskestykke, og læg det over gryden, og lad den hvile ved laveste varme i 10 minutter. Drys med kokosflager.
  11. TIP: Retten kan laves med andre grøntsager. Brug gerne dem, der er i sæson.