Kokossnitter med brombærmarmelade

16x9
Annemette Voss Fridthjofs kokossnitte med brombærmarmelade. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
35 min + 25 min

Tilberedning

  1. BROMBÆRMARMELADE:
  2. Kom brombærrene i en lille tykbundet gryde sammen med sukker, vaniljepasta og vand. Giv det et opkog.
  3. Lad marmeladen småsimre i 8-10 minutter under jævnlig omrøring.
  4. Når brombærrene begynder at blive bløde, tages gryden af varmen.
  5. Rør geleringspulveret sammen med 1 teske sukker. Rør det i marmeladen, og sæt gryden tilbage over blusset.
  6. Kog marmeladen op i 1 minuts tid, og tag sĂĄ gryden af varmen.
  7. Køl marmeladen hurtigt af ved at hælde den ud på en stor bred tallerken, dæk den til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet.
  8. KOKOSKIKSEBUND:
  9. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  10. Bland mel, kokosmel og flormelis i en skål, og skær smørret i små bidder ned i skålen.
  11. Smuldr dejen, til den hænger sammen som en klistret masse.
  12. Tryk dejen ud i bunden af en lille bradepande på cirka 25 x 30 centimeter beklædt med bagepapir på bund og sider.
  13. Bag kiksebunden i den varme ovn i 15-17 minutter, til den er let gylden. Tag den ud, og lad den hvile, mens du laver kokostoppingen. Lad ovnen forblive tændt.
  14. KOKOSTOPPING:
  15. Pisk æg og sukker længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt.
  16. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde, og vend det i æggesnapsen sammen med kokosmel.
  17. Fordel brombærmarmeladen på kokoskiksebunden, og fordel kokostoppingen oven på marmeladen.
  18. Bag kagen i yderligere 25 minutter, til toppingen er gylden. Lad kagen køle helt af, før den skæres ud i mindre snitter.