Kold ærtesuppe med agurk, eddike-mandler og rygeost

16x9
Karoline Triers kolde ærtesuppe med agurk, eddike-mandler og rygeost. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. EDDIKE-MANDLER: Kom mandlerne i en lille bradepande. Kom dem i ovnene ved 180 grader i 10 minutter. Tag dem ud og kom eddike og soja ved og rør rundt indtil det tørrer ud. Lad dem køle af indtil servering.
  2. ÆRTESUPPE: Pil og hak løget. Varm smørret på en pande og steg løgene ved middel varme et par minutter. De skal ikke tage farve.
  3. Kom boullion og 400 gram ærter i bælg i og lad det koge et par minutter.
  4. Skær agurken over et par gange og kom den i blenderen sammen med ærter, bouillon og citron. Blend til en ensartet masse og smag til med salt og citronsaft.
  5. Sigt suppen og stil den på køl.
  6. Bælg de resterende 400 gram af ærterne og hæld kogende vand over - Dræn for vand, og kom lidt olie og citronsaft over.
  7. Lad trække indtil servering.
  8. Rør cremefraiche og rygeost sammen, tilsæt hakkede krydderurter og kom på køl indtil servering.
  9. Server suppen ved først at anrette en tallerken med hakkede mandler, marinerede ærter og rygeostecreme. Server selve suppen i en lille kande ved siden af eller hæld den blot på.
  10. Server som forret før grill-middagen eller som snack til sommerfesten.