Kold ærtesuppe med stegte cherrytomater, creme fraiche og basilikum

16x9
Kold ærtesuppe med stegte cherrytomater, creme fraiche og basilikum Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Varm en pande op med to spiseskeer olivenolie. Skær squashen i skiver, og steg disse af ved høj varme, indtil de bliver gyldenbrune på begge sider.
  2. Hak løg og hvidløg. Kom dem på panden sammen med de stegte squashskiver og steg af ved lav varme. Løgene skal blive møre, men ikke brune.
  3. Tag løg og squash af panden. Halver cherrytomaterne, og varm panden op med to spiseskeer olivenolie. Steg tomaterne af, til de bliver brunet let af og afgiver lidt væske. De stegte tomater skal bruges som topping til sidst.
  4. Blend de stegte squash og løg med den kolde grøntsagsbouillon, frosne ærter, citronsaft og citronskal. Vend den kolde suppe med piskefløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Anret suppen i skåle og top af med skiver af agurk, stegte tomater, en spiseske creme fraiche, sort peber og en lille håndfuld frisk basilikum. Server ristet brød eller croutoner til.