Koldskål med fuldkornskammerjunker

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
10 min + 40 min

Tilberedning

  1. Pisk æg, sukker og bagepulver til en luftig blanding.
  2. Pisk derefter smørret i.
  3. Bland alle de sidste tørre ingredienser sammen, og ælt det derefter sammen med æggemassen.
  4. Lad dejen hvile i en time på køl med et fugtigt viskestykke over sig.
  5. Lav små kugler af dejen, og bag dem i 20 minutter ved 175 grader.
  6. Tag kuglerne ud og halver dem.
  7. Bag derefter de halverede kugler videre i 15 minutter, stadig ved 175 grader.
  8. Kammerjunkerne kan holde sig et par uger i lufttæt beholder.
  9. Find en rummelig skål.
  10. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg både dem og stangen i skålen.
  11. Tilsæt de øvrige ingredienser til skålen og rør rundt.
  12. Lad koldskålen trække smag på køl i 1-2 timer, og server så med kammerjunker, bær og urter.
  13. Husk at kvaliteten af en koldskål afgøres af kvaliteten af råvarerne. Specielt mælken er vigtig! Find noget god økomælk fra køer, der får massere af græs. Det smager nemlig af sommer i mælken!