Koreanske hvidløgsbrød med flødeostfyld

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
105 min + 30 min

Tilberedning

  1. DEJ: Opløs gæren i lidt af vandet i en røreskål.
  2. Tilsæt resten af vandet, mælk, sukker, salt og olie, og bland.
  3. Rør hvedemel i dejen.
  4. Ælt dejen på køkkenmaskine ved middelhastighed i cirka fem-ti minutter, til dejen er blank og smidig. Du kan også ælte dejen på køkkenbordet.
  5. Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka en time.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  7. Del dejen i seks stykker, og tril dem til boller.
  8. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne efterhæve dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka 30 min.
  10. FLØDEOST: Kom flødeost, sukker og piskefløde i en skål.
  11. Pisk det til en luftig creme med en elpisker.
  12. Kom cremen i en sprøjtepose med en lille, rund tyl.
  13. HVIDLØGSSMØR: Pisk med en gaffel det smeltede smør sammen med æggeblomme, salt, presset hvidløg, fintrevet citronskal og finthakket persille i en skål, der passer med bollernes størrelse.
  14. HVIDLØGSBRØD: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  15. Pensl bollerne med lidt vand, og bag dem midt i den forvarmede ovn i cirka 15-20 min.
  16. Tag bollerne ud, og lad dem afkøle lidt på en bagerist.
  17. Skru samtidig ovnen op på 225 grader varmluft.
  18. Skær fire snit i hver bolle, så den deles i otte dele (som en stjerne), uden at skære helt igennem bollen.
  19. Sprøjt flødeostfyld i hver af de otte riller i bollen, og dyp toppen af bollen ned i hvidløgssmørret.
  20. Fyld de øvrige boller på samme måde.
  21. Dyp derefter alle bollerne en gang mere i hvidløgssmørret, stil dem på bagepladen beklædt med bagepapir, og drys med fintrevet parmesan.
  22. Bag bollerne i yderligere ti minutter, til de er gyldne og sprøde.
  23. Lad bollerne afkøle lidt på en bagerist, og server dem lune.