Livsstil

Koteletter med syltede tomater, salsa og salat

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
20 min

Tilberedning

  1. SKAFTKOTELETTER: Brun koteletterne på en varm pande i ca. to minutter på hver side.
  2. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt smørret. Krydr med salt og peber. Lad koteletterne stege i ca. 10 minutter.
  3. SYLTEDE GRØNNE TOMATER: Skold dit sylteglas med kogende vand, og skyl det evt. med vodka, så det er helt rent.
  4. Skær tomaterne i halve eller kvarte.
  5. Kom eddike, sukker og vand i en gryde, og lad det koge op. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos med en smule sukker. Kom det op i gryden sammen med vaniljestangen. Tilføj kanelstangen.
  6. Kom tomaterne på glas, og hæld den kogende lage over. Luk glasset, og sæt det på køl.
  7. De grønne tomater er klar efter 2 uger, men er bedst efter 2-3 måneder og kan sagtens holde længere.
  8. SALSA: Snit de syltede grønne tomater i små tern. Skær jalapeños i tynde skiver og løget i små tern.
  9. Hak koriander, og tilsæt til dine tomater, jalapeños, og løg.
  10. Tilsæt limejuice og lagen fra de syltede grønne tomater. Smag til med salt og peber.
  11. TOMATSALAT: Rør sennep og syltelage sammen, og smag til med salt og peber.
  12. Skær tomaterne i skiver, og læg de syltede grønne tomater ovenpå.
  13. Bræk fetaosten i småstykker, og kom den ovenpå tomaterne sammen med dressingen og massere af frisk basilikum.