Krabbetoast med brioche

16x9
Krabbetoast med brioche. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
110 min + 60 min

Tilberedning

  1. BRIOCHE: Rør gær og vand sammen.
  2. Tilsæt mel, salt, sukker og æg.
  3. Dejen røres sammen glat og hæver i 1 time. Det bløde smør røres i, til dejen er glat.
  4. Kom dejen i smurte forme, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
  5. Bages ved 180 grader i cirka 30 minutter.
  6. Brødene nedkøles og skæres i tykke skiver, der grilles på grill eller pande.
  7. KOGTE KRABBEKLØR: Kom alt i en stor gryde (undtagen krabbekløer) - og bring det i kog.
  8. Tilsæt krabbekløer (tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, så kløerne er dækkede), og lad dem koge cirka 8-10 minutter. Sluk for gryden, og lad dem trække i lagen cirka 20 minutter.
  9. De kogte kløer flækkes ved at slå hårdt med bagsiden af en spiseske. Krabbekødet pilles ud af skallerne med en skaldyrsgaffel eller med skaftet af en teske. Sorter eventuelt skalrester fra det plukkede krabbekød.
  10. MAYONNAISE GRUNDOPSKRIFT: Bland æggeblommerne med salt, sennep og eddike.
  11. Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med tabasco og peber. Du kan eventuelt tilsætte lidt hvidvinseddike, hvis du foretrækker din mayonnaise lidt mere syrlig.
  12. BAGTE TOMATER: Halvér tomaterne, og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad.
  13. Drys med lidt salt, peber og sukker/honning samt olivenolie og hvidløg.
  14. Sæt tomaterne i, og bag ved cirka 180 grader i cirka 30 minutter.
  15. KRABBETOAST: Rør krabbekødet med cirka 2 spiseskeer mayonnaise, og smag til med salt og peber.
  16. Del avocadoerne, og fjern stenen - skrab kødet ud.
  17. Hak i grove stykker med en ske, og smag til med lidt lime, salt og peber.
  18. Grill eller rist brødet i lidt smør.
  19. Kom krabbesalaten på den ene halvdel og avocadoen på den anden del.
  20. Kom bagte tomater på samt koriander eller dild.
  21. Stænk med lidt olivenolie, friskkværnet sort peber og eventuelt lidt piment d'Espelette.