Kraftig klar suppe med kød- og melboller

16x9
Pers.
4

Tilberedning

  1. Til suppen: skyl kødet i koldt vand og læg det i en stor suppegryde med de rengjorte grønsager.
  2. Hæld koldt vand over til det dækker, og lad det koge langsomt op.
  3. Skum suppen for urenheder, mens den koger op.
  4. Kog suppen 2-3 timer, hvorefter kødet tages op og lægges til side. Grønsagerne kasseres.
  5. Suppen sies gennem et klæde og stilles køligt.
  6. Når suppen er afkølet, fjernes fedtet.
  7. Til suppeurterne: Skær det hvide af 3 porrer i ringe. Skær gulerødder og persillerødder i tern.
  8. Kog dem i cirka otte min.
  9. Melboller: Kog vandet i en gryde med smørret.
  10. Tilsæt al melet på en gang, mens der piskes kraftigt.
  11. Når dejen er blank, tages den af blusses.
  12. Afkøles et øjeblik og der tilsættes i æg ad gangen.
  13. Tilsæt salt og peber.
  14. Form boller med bollesprøjte eller en teske.
  15. Kog bollerne i en gryde i ca. fem min.
  16. Tag bollerne op med en hulske og afkøles.
  17. Kødboller: Bland ingredienserne i en skål.
  18. Form små boller med en teske.
  19. Koges i varmt vand.
  20. Tages op med en hulske og kommes i koldt vandt.
  21. Når suppen serveres, opvarmes bollerne for sig og suppen for sig.
  22. Serveres med små hjemmebagte flutes eller ostebrød.