Kransekagetærter med frugtsalat

16x9
Kransekagetærter med frugtsalat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
90 min + 15 min

Tilberedning

  1. MANDELDEJ: Smuldr hvedemel, mandelmel, flormelis og salt med det bløde smør i en skål, til det minder om brødkrummer.
  2. Pisk ægget let sammen, og kom det i blandingen.
  3. Saml nu dejen med hænderne. Stop, så snart dejen er ensartet og glat.
  4. Læg den i en frysepose og på køl i 30 minutter.
  5. Rul med en kagerulle dejen ud i et tyndt lag mel til en tykkelse på cirka 2 millimeter. Del dejen i 8 stykker, og placér et stykke i hver lille tærteform.
  6. Tryk dejen godt fast i formene, og tryk overskydende dej væk langs kanten.
  7. KRANSEKAGEMASSE: Rør sukker og æggehvide sammen i en skål. Lad det trække i cirka 1 time.
  8. Ælt marcipanen blød på køkkenbordet, og tilsæt derefter sukkermassen lidt efter lidt. Ælt kransekagemassen helt glat ved håndkraft.
  9. Fyld massen i en stofsprøjtepose med en lille stjernetylle. Sprøjt en ring af kransekagemasse ned langs kanten af hver tærte. Prik tærtebunden med en gaffel.
  10. Bag tærtebundene i ovnen ved 190 grader i 12-15 minutter, til kanter og bunde er gyldne. Lad tærtebundene køle af i formene, inden du tager dem ud.
  11. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl tærterne på bunden med chokoladen. Lad chokoladen størkne.
  12. Skær en frugtsalat af mango, kiwi og jordbær. Vend det i fintsnittet mynte og lidt limesaft. Halvér passionsfrugterne.
  13. Lige inden servering fyldes tærterne med frugtsalat, og der dekoreres med en halv passionsfrugt samt lidt chokoladepynt.