Kransekagetærter med frugtsalat

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 8
- Tid
- 90 min + 15 min
Tilberedning
- MANDELDEJ: Smuldr hvedemel, mandelmel, flormelis og salt med det bløde smør i en skål, til det minder om brødkrummer.
- Pisk ægget let sammen, og kom det i blandingen.
- Saml nu dejen med hænderne. Stop, så snart dejen er ensartet og glat.
- Læg den i en frysepose og på køl i 30 minutter.
- Rul med en kagerulle dejen ud i et tyndt lag mel til en tykkelse på cirka 2 millimeter. Del dejen i 8 stykker, og placér et stykke i hver lille tærteform.
- Tryk dejen godt fast i formene, og tryk overskydende dej væk langs kanten.
- KRANSEKAGEMASSE: Rør sukker og æggehvide sammen i en skål. Lad det trække i cirka 1 time.
- Ælt marcipanen blød på køkkenbordet, og tilsæt derefter sukkermassen lidt efter lidt. Ælt kransekagemassen helt glat ved håndkraft.
- Fyld massen i en stofsprøjtepose med en lille stjernetylle. Sprøjt en ring af kransekagemasse ned langs kanten af hver tærte. Prik tærtebunden med en gaffel.
- Bag tærtebundene i ovnen ved 190 grader i 12-15 minutter, til kanter og bunde er gyldne. Lad tærtebundene køle af i formene, inden du tager dem ud.
- Smelt chokoladen over vandbad, og pensl tærterne på bunden med chokoladen. Lad chokoladen størkne.
- Skær en frugtsalat af mango, kiwi og jordbær. Vend det i fintsnittet mynte og lidt limesaft. Halvér passionsfrugterne.
- Lige inden servering fyldes tærterne med frugtsalat, og der dekoreres med en halv passionsfrugt samt lidt chokoladepynt.