Mad

Krydret linsegrød med labneh

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
1440 min + 30 min

Tilberedning

  1. Labneh
  2. Start dagen før med at lave labneh. Kom græsk yoghurt og salt i en skål og rør godt sammen.
  3. Fastspænd med en elastik et kaffefilter på en skål eller glas. Kom græsk yoghurt oven på kaffefilteret og stil på køl i 24 timer.
  4. Linsesuppen
  5. Opvarm smør og olie i en gryde og tilføj hakket løg og hvidløg. Steg indtil løgene er gennemsigtige. Tilføj tomatpuré og steg godt af.
  6. Tilføj paprika og mel og steg i nogle minutter.
  7. Tilføj vand og bland godt sammen. Når vandet koger, tilføjes linser, ris og bulgur. Læg låg på gryden og kog ved lav varme indtil de alle er møre.
  8. Hvis grøden er for tyk, tilføjes vand indtil den ønskede konsistens nås. Smag til med salt og citronsaft.
  9. Imens grøden koger kan du lave chili-hvidløgssmør: Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
  10. Når smørret begynder at bruse, tilsættes hvidløg skåret i tynde skiver. Lad det trække i et par minutter ved forsat lav varme og tilføj chiliflager.
  11. Tag af varmen og brug chili-hvidløgssmøret med det samme som topping oven på linsegrøden og/eller oven på fladbrød.
  12. Anret linsegrøden i en dyb tallerken og top med en skefuld labneh, friske krydderurter og chili-hvidløgsolie.