Kylling biryani fra Hyderabad

16x9
Kylling Biriyani fra Hyderabadi . Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
100 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Mos ingefær og hvidløg i en morter eller en blender, og kom det i en skål med krydderierne, citronsaft, chili, koriander, mynte og yoghurt.
  2. Kom kyllingen i skålen med marinaden, og bland godt, så alt kødet er dækket af marinaden. Kom på køl i 30 minutter.
  3. Imens, kom risen i en si, og skyl grundigt med koldt vand. Skyl, til vandet løber klart, og lad risen dryppe af.
  4. Kom risen i en gryde med de hele krydderier. Kom vand i, så det dækker med to centimeter. Kog risen over medium varme i seks minutter. Sluk blusset, og lad risen hvile med låg på i seks minutter.
  5. Smelt smørret på en stegepande. Tilsæt løgene, og lad dem stege i 10-15 minutter, til de er gyldne. Tilsæt mandler, og lad dem stege, til de ligeledes er gyldne. Krydr med salt og peber, og sæt til side.
  6. Sæt ovnen på 220 grader. Kom dit safran i en kande med 200 milliliter kogende vand, og sæt til side.
  7. Tag en stor stegepande, og sæt den på medium blus. Tilsæt olien, og steg kyllingestykkerne, til de er gyldne på begge sider. Kom lidt kogende vand i skålen med marinaden. Svirvl det rundt, og tilsæt væden til kyllingen, så det danner en sauce.
  8. Tag halvdelen af kyllingen og kom i en støbejernsgryde. Kom halvdelen af risen oven på kyllingen. Gentag processen med et resterende lag kylling og ris. Hæld safranvandet over risen. Kom låg på, og placer i ovnen i 30 minutter.
  9. Server på individuelle tallerkener med hakket koriander og granatæblekerner.