Kylling danoise med sauce, rabarberkompot og salat

16x9
Kylling danoise med sauce, rabarberkompot og salat. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. KYLLING: Kyllingen renses, og skæres op i ryggen, så den kan foldes ud. Smør den indvendigt og udenvendigt, og krydder godt med salt og peber.
  2. Krydderurter vaskes godt, løg pilles og skæres groft. Skær citronen i både, og kom det hele i en bradepande. Læg kyllingen oven på, smør kyllingen ind i smør og krydder med salt og peber. Hæld hvidvin og hønsefond i bradepand.
  3. Kom kyllingen i ovnen ved 185 grader i ca. 35-45 min. Sigt væsken fra og gem det til saucen. Skrue ovnen op på 220 grader og giv kyllingen ca. 5 min., så skindet bliver sprødt.
  4. SAUCE: Fonden fra kyllingen reduceres lidt, hvorefter fløde kommes i. Lad det koge lidt ind, jævn det med maizena og smag det til med salt og smør.
  5. RABARBERKOMPOT - A la Adam Aamann: Skyl og skær rabarberstængerne i ca. 1x1 cm.
  6. Pil og skær skalotteløget fint. Riv ingefær og kom det i en gryde med rabarber og resten af ingredienserne
  7. Llad det hel koge op, og lad det små simre i ca. 20 min. Kom kompotten i små glas og sæt det på køl.
  8. AGURKESALAT: vask agurk og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en sigte, drys dem med salt og lad dem trække 30 min.
  9. Kog vand, sukker, eddike op, og kom rosa peber og timian i syltelagen. Tag derefter gryden fra varmen.
  10. Vrid forsigtigt væsken fra agurkerne i sylteglas, og hæld syltelagen over. Lad dem køle af.
  11. SALAT MED MORMORDRESSING: Salaten vaskes godt, "brækkes "ud i mindre stykker og kommes i en skål
  12. Piskefløde røres med citron saft. Smag til med salt og sukker. Lad det stå og tykne.
  13. Kom dressingen over salaten og pynt med smidelige blomster.
  14. TILBEHØR: Nye kartofler med løvstikke og skalotteløg.