Kylling med urtepolenta, bacon, majs og svampe

16x9
Kylling med urtepolenta, bacon, majs og svampe. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Krydr kyllingebrystet på begge sider med salt og peber.
  2. Steg dem i ovnen i 20-25 min ved 200 grader, og lad dem hvile der til servering.
  3. Rens svampene, og skær de store i lidt mindre stykker.
  4. Skær bacon i små tern, og rist af i lidt olivenolie.
  5. Når bacon er gyldent og sprøde, tilsættes peberfrugt i små tern.
  6. Når det har taget farve, tages det af panden, men fedtstoffet bliver tilbage til videre stegning.
  7. Skru nu op for panden, og rist svampene af først, og tilsæt majs når svampene har fået lidt farve.
  8. Tilsæt så bacon og peberfrugt, og kast det rundt et par gange.
  9. Kog lige dele mælk og vand op i den mængde, der passer til opskriften på posen med polenta. Der skal en del mere væde til, end man tror, og du skal gå efter den opskrift, der hedder cremet polenta - ikke fast. Hvis der kun er en opskrift, så beregn ½ gang mere væske, end opskriften siger.
  10. Når det koger, tilsættes polentaen under omrøring, og der skal røres igennem i et par minutter.
  11. Rund polentaen af med masser af hakkede urter, fint hakket skalotteløg og parmesan. Vend det grundigt i.
  12. Tjek om kyllingen skal have et drøn med ovengrill, så skindet er sprødt.
  13. Anret kyllingen med en streg polenta på siden, som er toppet med svampe, bacon,majs-mixet fra panden.