Kylling på fire måder

16x9
Claus Holms kylling på fire måder. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
120 min + 25 min

Tilberedning

  1. KYLLINGESUPPE MED INGEFÆR OG NUDLER: Kom kylling en gryde med to pillede løg, 2 fed hvidløg, 3 skrællede gulerødder, en halv selleri, to porrer, et bundt persille, peberkorn, timian og laurbærblade.
  2. Gryden fyldes med koldt vand, der koges op. Den skal skummes af og snurre i nogle timer.
  3. Tag kyllingen op, og del den i stykker - og sættes til køl. Grøntsagerne skal også op og nedkøles.
  4. Suppen sigtes og koges lidt ind. Smages til med salt og peber, lidt citronsaft og citronskal.
  5. Kom så mange nudler, frisk ingefær og fintsnittede grøntsager i, som du kan spise.
  6. Pil det ene kyllingebryst, og kom det i.
  7. Steg to æg som pandekage, og skær det i strimler.
  8. Kom suppen med fyld i en dyb tallerken, pynt med mandler, æg og friske krydderurter. Smag til med koriander, basilikum og chili efter behag.
  9. OVNGRILLEDE KYLLINGELÅR PÅ SALAT AF GRAPE OG KÅL: De to lår vendes med rapsolie sennep og grapesaft.
  10. Grill lårene i ovn 10 minutter, og krydr dem med salt og peber.
  11. Skær grapefrugten i mindre stykker, og vend den med fintsnittet kål, løgbåde, ristede mandler, ris, soja og sesamolie.
  12. Blend gulerødder med ingefær og skyr som en slags dip.
  13. Kog havreris som beskrevet på pakken, og vend dem med friske krydderurter som dild, persille eller hvad du lige har.
  14. Læg en skefuld af dippen ovenpå som et æg. Fordel salaten som en cirkel rundt om. Læg de grillede kyllingelår ovenpå. Top retten med friske krydderurter, og dryp med lidt olie.
  15. KOLD FRIKASSE AF KYLLING: Kyllingebryst og vinger deles i passende stykker.
  16. Kål skæres i strimler, og porrer skæres i passende stykker. Selleri marineres med citron og sennep.
  17. Vend skyr med citron, salt, peber og sennep, og kom de kolde grøntsager i – både de rå, skåret i tynde strimler - og de kogte i tern.
  18. Anrettes på radicchiosalat, den kolde tilsmagte salat ovenpå.
  19. Serveres med masser af dild og persille på toppen og sprøde chiawraps til.
  20. OVNBAGT KYLLINGETÆRTE: Her kan du lave to slags: Du kan bruge fuldkorns- eller filotærtedej.
  21. Smør tre lag filodej, og læg dem i en tærteform.
  22. Fyldet skal laves af alle dine sidste rester. Vend grøntsager og kylling i en skål.
  23. Lav dressing af citron, sennep, olie, salt og peber. Kom hvidløg i, og bland med grøntsager og kylling.
  24. Fordel kylling og grønt i formen.
  25. Slå 3 æg ud over tærten, og tilsæt eventuelt hytteost.
  26. Fold dejens kanter ind over.
  27. Bag tærten på 180 grader i cirka 15 minutter.
  28. Disse retter er nemme at lave. Du kan variere, som du har lyst til. Du kan købe færdige supper i stedet for at lave den selv. Du kan bruge frosne grøntsager og kikærter fra dåse. Det skal bare smage og slanke samtidig.