Mad

Kylling piccata med dampet broccolini

Sværhedsgrad
Let
Personer
2
Tid
20 min

Tilberedning

  1. Bring en kasserolle med vand og salt i kog.
  2. Læg kyllingebrysterne på et skærebræt, og halver dem horisontalt, så du har 4 flade kyllingebryster i halv højde.
  3. Dryp lidt olie på kyllingebrysterne, og læg film over dem.
  4. Bank dem med den flade side af en kødhammer eller med en kagerulle, til de er cirka 0,5 centimeter tykke.
  5. Fjern filmen, krydr med salt og peber, og vend dem i mel.
  6. Vask hænderne og skærebrættet, og hak skalotteløget fint.
  7. Skyl og pluk persillen, og hak den. Skyl broccolinien.
  8. Varm en pande med lidt olie op, og steg kyllingebrysterne cirka 1,5 minut på hver side, til de er gyldenbrune og gennemtilberedte – men ikke tørre. Tag kyllingen af panden, læg dem på et lunt serveringsfad, og hold dem varme overdækket med folie.
  9. Hvis panden er meget tør, tilsæt en spiseske olie, og sauter skalotteløg ved mellem varme i cirka 1 minut.
  10. Deglacer panden med hvidvin og saft fra en halv citron – altså hæld hvidvin på, og lad det koge ind til cirka 1/3. Brug en træske til at skrabe alt det lækre snask fra panden fri, så det kommer med i saucen.
  11. Tilsæt fond eller bouillon, og kog op, skru ned, og lad det koge ind i 1 minuts tid.
  12. Blancher broccolini, så den er mør, men stadig smukt grøn. Afdryp den, og læg den på fadet med kyllingen.
  13. Tilsæt kapers til panden, og lun dem igennem, fjern panden fra varmen, og pisk det kolde smør i. Smag til med salt, peber, citronskal og eventuelt mere citronsaft. Tilsæt persille, og hæld saucen over kylling og broccolini.
  14. TIP: Retten kan også laves med kalveschnitzel eller svinekoteletter.