Kyllingebryst fyldt med shiitakesvampe, aspargessauce og nye kartofler

16x9
Kyllingebryst fyldt med shiitakesvampe, spinat, aspargessauce og nye kartofler vendt i smør og ramsløg. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min + 60 min

Tilberedning

  1. KYLLINGEBRYST: Svits svampe i smør sammen med hvidløg, indtil de har taget farve.
  2. Tilsæt lidt ekstra smør, og svits spinat med til sidst. Køl det let af.
  3. Lav en lomme i kyllingebrystet.
  4. Kom fyldet ind i kyllingebrysterne, og luk eventuelt med et par tandstikker eller lidt svinenet.
  5. Brun kyllingebrysterne godt på alle sider i smør, og krydr med salt og peber. Giv dem cirka ti minutter i ovnen. Lad dem hvile i cirka ti minutter før servering.
  6. ASPARGESSAUCE: Skræl de hvide asparges, og knæk det nederste af.
  7. Skræl fra asparges og det nederste stykke brunes af i smør med hvidløg.
  8. Tilsæt hønsefond, og kog det let ind. Si væden fra, når den smager ok af asparges.
  9. Skær den overskydende asparges i mundrette skiver sammen med skalotteløg.
  10. Svits den overskydende asparges og løg, tilsæt væden, og kog let op igen.
  11. Pisk to æggeblommer ned i fløden.
  12. Tilsæt fløde og æg til væden, mens du pisker godt. Nu må den ikke koge.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
  15. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af med et viskestykke over gryden i cirka fem til ti minutter.
  16. Tilsæt smør og det hakkede ramsløg. Vend godt rundt. Giv dem lidt flagesalt, og server med det samme.
  17. Anret kartofler i bunden af en dyb tallerken. Kylling skæres og lægges ovenpå. Aspargessauce kommes ud over. Pynt med urter, og server med det samme.