Kyllingebryst med serranoskinke og tilbehør af rodfrugter og rødkål

16x9
Kyllingebryst med serranoskinke og salvie, serveret med rødkålssalat og kartoffel/rodfrugtroulade. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. KYLLING MED SERRANOSKINKE OG SALVIE: Kyllingen skæres i en butterfly: Det vil sige, at kyllingebrystet lægges på et skærebræt, og så skærer man fra siden af – næsten helt igennem, og så flipper man brystet over, så den bliver dobbelt så stor og tyndere. Dernæst vendes kyllingen i krydderiblandingen.
  2. Tag et stykke bagepapir, og læg tre stykker serranoskinke ved siden af hinanden, så de lige overlapper.
  3. Skær hvidløget tyndt, og kom det, der svarer til et halvt hvidløg, på. Del salvien i fire dele, og kom én del oven på hvidløgene og serranoskinken.
  4. Kom den marinerede kylling ovenpå, og steg ved middel varme i lidt olie – kyllingen med serranoen nederst. Giv den cirka fem minutter, og vend så kyllingen, og kom lidt smør på panden.
  5. KARTOFFELROULADE RULLET MED GROV RODFRUGTMOS: Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  6. Hak timianen fint. Riv kartoflerne groft, og pres vandet fra. Mix det med timian, muskat, kartoffelmel, salt og peber.
  7. Spred kartoffelmassen ud på et bagepapir i cirka 0,5 centimeter tykkelse. Bages cirka 10 minutter - den må gerne tage lidt farve.
  8. RODFRUGTPURE: Rodfrugter og kartofler skylles og skæres i mindre stykker og koges, til de er helt møre.
  9. De møre rodfrugter og kartofler blendes med salt og peber til en masse, der er tyk og hænger sammen, så den ikke flyder ud i rullen.
  10. Når pureen er klar, smøres den ud på den bagte kartoffelplade og rulles sammen. Herefter kan den skæres i stykker af 5 centimeter og varmes op.
  11. RØDKÅLSSALAT SERVERET PÅ EN NY MÅDE: Tag otte store rødkålsblade fra – pas på de ikke går i stykker.
  12. Kog vand med salt, og blancher dem i cirka to minutter (at blanchere betyder, at vandet lige er på kogepunktet uden at koge).
  13. Appelsinen skal skæres ud i fileter. Æble og pære skal skæres ud i små tern. Snit det sidste rødkål fint og mix alle tingene sammen.
  14. Smag til med salt og peber. Kom lidt i hvert kålblad, fold siderne ind over massen og rul kålen stramt.
  15. KYLLINGESOVNS: Fond reduceres til det halve. Smør og fløde kommes i og tyknes – eventuel med maizena.