Kyllingeshawarma i fladbrød med myntedressing, spidskål og syltede grøntsager

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. KYLLINGESHAWARMA: Rist krydderierne (koriander, kanel, gurkemeje, spidskommen, nelliker, paprika, cayenne) på en pande i tre til fire minutter.
  2. Kom kyllingen i en skål, og vend det godt rundt med de ristede krydderier, salt, olie og majsstivelsen.
  3. Kom kyllingen op i en rugbrødsbageform, og pres det godt med hænderne.
  4. Bag kyllingen i rugbrødsformen i 40 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader.
  5. Lad kyllingen hvile i fem minutter. Det kan derefter vendes ud af formen, og kyllingen vil hænge sammen.
  6. Skær tynde skiver af kyllingekebab.
  7. SPIDSKÅL MED PERSILLE: Snit spidskål fint, og kom det i iskoldt vand i fire til fem minutter.
  8. Skyl persillen, og hak det fint.
  9. Hæld vandet fra kålen, og vend med hakket persille.
  10. Kålen er nu klar til at komme ind i fladbrødet.
  11. MYNTEDRESSING: Skyl mynte og koriander. Pluk bladene, og hak dem fint.
  12. Kom yoghurt i en skål sammen med de hakkede krydderurter, grøn chili (uden kerner), garam masala og sukker, og blend med en stavblender.
  13. Smag til med citronsaft, salt og sort peber.
  14. SYLTEDE GRØNTSAGER: Varm sukker, eddike og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.
  15. Ordn dine grøntsager, og skær dem ud i mundrette stykker.
  16. Skyl dit sylteglas i atamon, eller kom kogende vand i glasset inden brug.
  17. Kom grøntsagerne i glasset, og dæk grøntsagerne med den lune syltelage.
  18. Kom låg på glasset, og sæt dem i køleskabet.
  19. Grøntsagerne kan holde sig på køl i op til seks måneder.
  20. ANRETNING: Lun fladbrød i ovnen, og kom de resterende ingredienser i fladbrødet.
  21. Man kan eventuelt servere lidt af dressingen i en skål, hvis man ønsker mere dressing i sin kyllingekebab.