Kyllingeshawarma i fladbr√łd med myntedressing, spidsk√•l og syltede gr√łntsager

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. KYLLINGESHAWARMA: Rist krydderierne (koriander, kanel, gurkemeje, spidskommen, nelliker, paprika, cayenne) på en pande i tre til fire minutter.
  2. Kom kyllingen i en skål, og vend det godt rundt med de ristede krydderier, salt, olie og majsstivelsen.
  3. Kom kyllingen op i en rugbr√łdsbageform, og pres det godt med h√¶nderne.
  4. Bag kyllingen i rugbr√łdsformen i 40 minutter i en forvarmet ovn p√• 180 grader.
  5. Lad kyllingen hvile i fem minutter. Det kan derefter vendes ud af formen, og kyllingen vil hænge sammen.
  6. Skær tynde skiver af kyllingekebab.
  7. SPIDSKÅL MED PERSILLE: Snit spidskål fint, og kom det i iskoldt vand i fire til fem minutter.
  8. Skyl persillen, og hak det fint.
  9. Hæld vandet fra kålen, og vend med hakket persille.
  10. K√•len er nu klar til at komme ind i fladbr√łdet.
  11. MYNTEDRESSING: Skyl mynte og koriander. Pluk bladene, og hak dem fint.
  12. Kom yoghurt i en sk√•l sammen med de hakkede krydderurter, gr√łn chili (uden kerner), garam masala og sukker, og blend med en stavblender.
  13. Smag til med citronsaft, salt og sort peber.
  14. SYLTEDE GR√ėNTSAGER: Varm sukker, eddike og vand op i en gryde, til sukkeret er opl√łst.
  15. Ordn dine gr√łntsager, og sk√¶r dem ud i mundrette stykker.
  16. Skyl dit sylteglas i atamon, eller kom kogende vand i glasset inden brug.
  17. Kom gr√łntsagerne i glasset, og d√¶k gr√łntsagerne med den lune syltelage.
  18. Kom l√•g p√• glasset, og s√¶t dem i k√łleskabet.
  19. Gr√łntsagerne kan holde sig p√• k√łl i op til seks m√•neder.
  20. ANRETNING: Lun fladbr√łd i ovnen, og kom de resterende ingredienser i fladbr√łdet.
  21. Man kan eventuelt servere lidt af dressingen i en sk√•l, hvis man √łnsker mere dressing i sin kyllingekebab.