Kyllingeschnitzel med hestebønne-frikassé og peberrod

16x9
Anika Madsens kyllingeschnitzel med hestebønne-frikassé og peberrod. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
25 min + 15 min

Tilberedning

  1. Fjern skindet fra kyllingelĂĄrene. Vej 50 g groft salt i en skĂĄl, og blend salt med fem dl koldt vand med en stavblender.
  2. Læg kyllinglårene i saltlagen i 15-20 min.
  3. Bælg hestebønnerne. Bring en gryde med vand i kog og hæld over hestebønnerne.
  4. Sæt en lille kasserolle over, og brun halvdelen af smørret, indtil det dufter af hasselnødder, og vallen falder til bunds og karamelliserer.
  5. Hestebønnerne er nu klar til at blive pillet. Fjern den lyse hinde, så den grønne bønne kommer frem.
  6. Sæt en stor pande over på medium varme.
  7. Pluk og hak persillen. Hak skalotteløget og purløg hver for sig. Skær citronerne i både. Skær snitbønnerne i tynde strimler.
  8. Kyllingelårene tørres fri for saltlage og paneres i følgende rækkefølge: mel, æggehvider og rasp.
  9. Tilføj smør og olie på den store varme pande. Steg kyllinglårene gyldne på hver side - godt med varme. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  10. Brus smør op i en sautépande. Tilsæt skalotteløgene. De må ikke få farve. Tilføj snitbønnerne og hestebønnerne. Tilsæt tre spsk. vand, og giv det et kort opkog. Sluk og tilføj hakket persille, purløg og en smule citronskal.
  11. Servér kyllingeschnitzlen med bønnefrikassén.