Laab woon sen med chilisauce

16x9
Laab woon sen. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. LAAB WOON SEN: Læg tørrede svampe i varmt vand i 10 til 15 minutter, indtil de er bløde.
  2. Kom glasnudler i en skål vand i ti minutter.
  3. Lav i mellemtiden ristet rispulver. Rispulveret skal vendes i salaten: I en tør stegepande skal du riste rå ris over høj varme under konstant omrøring, indtil den har en dyb gyldenbrun farve. Fjern fra gryden, kom derefter i en mørtel og stød eller mal det i en kaffekværn til pulver. Sørg for ikke at male det så fint, at det er som mel. Det skal være en smule groft.
  4. Når nudlerne er bløde, skal du hælde vandet fra og bruge en saks til at klippe det i kortere stykker, der er lettere at spise.
  5. Når svampene er bløde, tages de op og skæres i tynde bånd – fjern de hårde "kernestykker", som du finder.
  6. Kog vand i en gryde, tilsæt nudler og svampene, og kog i to til tre minutter, indtil nudlerne er færdige.
  7. Kom nudlerne i en stor skål.
  8. Kom en til to spiseske vand i en gryde, og tilsæt derefter svinefars (eller kyllingefars), og kog under konstant omrøring, indtil den er færdig.
  9. Tilsæt kogt fars til nudler.
  10. Mens nudlerne stadig er varme, skal du komme skalotteløg i, så varmen kan hjælpe med at blødgøre skalotteløgene lidt.
  11. Tilsæt derefter fiskesauce, limejuice, chiliflager, og rør godt.
  12. CHILISAUCE: Blend chili, hvidløg og ingefær.
  13. Kog så chili paste, sukker og eddike ind, og smag til med salt.
  14. Køl af, og server.