Labneh med rødgrød

16x9
Lasse Skjønning Andersens labneh med rødgrød. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
1440 min + 10 min

Tilberedning

  1. LABNEH MED RØDGRØD: Start dagen før med at sætte labneh over: Kom græsk yoghurt og salt i en skål, og rør grundigt sammen.
  2. Fastspænd med en elastik et kaffefilter på en skål eller glas. Kom græsk yoghurt oven på kaffefilteret, og stil på køl i 24 timer.
  3. Væsken fra den græske yoghurt vil blive drænet, hvilket gør yoghurten mere fast og fed i konsistensen.
  4. Rødgrød: Rens rabarber og jordbær for eventuelle urenheder, og kog op sammen med sukker, vaniljesukker og vand.
  5. Kog rødgrøden, indtil grøden har en sammenhængende konsistens – brug eventuelt bagsiden af grydeskeen til at mose jordbærrene. Køl rødgrøden ned.
  6. Anret labneh i små skåle eller tallerkner med en stor spiseske rødgrødkompot, olivenolie og lidt hakkede pistacienødder.