Lækre skaldyrsretter til sommerbordet

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 40 min
Tilberedning
- MYNTE-KAPERS-PISTACIE-SALSA: Knus hvidløg, ansjoser og salt i morteren. Tilsæt kapers, chili, pistacienødder og mynte. Tilsæt dernæst citronsaft og olivenolie. Smag til med mere citronsaft og salt.
- GRILLET SICILIANSK BLÆKSPRUTTESALAT: Rens blæksprutterne. Det kan du få din fiskehandler til at gøre for dig.
- Skær et diagonalt mønster på indersiden af blækspruttekroppen, så du skærer med 1 centimeter mellemrum. Vend kroppen 90 grader, og gentag processen.
- Skær tomaterne i 1 centimeter skiver, og arranger på et fad eller individuelle tallerkner. Krydr tomaterne med salt og peber. Dryp lidt rødvinseddike over tomaterne. Derefter lidt god olivenolie.
- Krydr blæksprutterne med salt, peber og lidt chiliflager. Placer blæksprutterne med indersiden af kroppen ned ad på en supervarm grill i 2-3 minutter. Vend dem, og grill 1 minut på den anden side.
- Skær blæksprutten ud i 2 centimeter diagonale skiver, og placer dem på tomaterne. Hæld et par skefulde salsa ud over blæksprutten, og server med det samme.
- CITRONMAYONNAISE: Pisk æggeblommer, dijon, hvidløg og citron. Imens du pisker, tilsæt olien lidt ad gangen, indtil du har en dejlig mayonnaise. Smag til med salt, peber og lidt citron.
- OVNBAGTE JOMFRUHUMMERE MED CHILI, HVIDLØG OG PERSILLE: Tænd ovnen på 200 grader. Halver jomfruhummerne, og fjern tarmen.
- Tag en bradepande, og kom bagepapir i bunden. Placer jomfruhummerne på bagepapiret, og krydr med salt og peber. Drys med hakket hvidløg, chili og persille, og dryp med god olivenolie.
- Bag jomfruhummerne i 3-4 minutter, indtil kødet lige slipper skallen.
- Server med citronmayonnaise og godt brød.