Lækre skaldyrsretter til sommerbordet

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. MYNTE-KAPERS-PISTACIE-SALSA: Knus hvidl√łg, ansjoser og salt i morteren. Tils√¶t kapers, chili, pistacien√łdder og mynte. Tils√¶t dern√¶st citronsaft og olivenolie. Smag til med mere citronsaft og salt.
  2. GRILLET SICILIANSK BL√ÜKSPRUTTESALAT: Rens bl√¶ksprutterne. Det kan du f√• din fiskehandler til at g√łre for dig.
  3. Sk√¶r et diagonalt m√łnster p√• indersiden af bl√¶kspruttekroppen, s√• du sk√¶rer med 1 centimeter mellemrum. Vend kroppen 90 grader, og gentag processen.
  4. Sk√¶r tomaterne i 1 centimeter skiver, og arranger p√• et fad eller individuelle tallerkner. Krydr tomaterne med salt og peber. Dryp lidt r√łdvinseddike over tomaterne. Derefter lidt god olivenolie.
  5. Krydr blæksprutterne med salt, peber og lidt chiliflager. Placer blæksprutterne med indersiden af kroppen ned ad på en supervarm grill i 2-3 minutter. Vend dem, og grill 1 minut på den anden side.
  6. Skær blæksprutten ud i 2 centimeter diagonale skiver, og placer dem på tomaterne. Hæld et par skefulde salsa ud over blæksprutten, og server med det samme.
  7. CITRONMAYONNAISE: Pisk √¶ggeblommer, dijon, hvidl√łg og citron. Imens du pisker, tils√¶t olien lidt ad gangen, indtil du har en dejlig mayonnaise. Smag til med salt, peber og lidt citron.
  8. OVNBAGTE JOMFRUHUMMERE MED CHILI, HVIDL√ėG OG PERSILLE: T√¶nd ovnen p√• 200 grader. Halver jomfruhummerne, og fjern tarmen.
  9. Tag en bradepande, og kom bagepapir i bunden. Placer jomfruhummerne p√• bagepapiret, og krydr med salt og peber. Drys med hakket hvidl√łg, chili og persille, og dryp med god olivenolie.
  10. Bag jomfruhummerne i 3-4 minutter, indtil k√łdet lige slipper skallen.
  11. Server med citronmayonnaise og godt br√łd.