Lækre skaldyrsretter til sommerbordet

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. MYNTE-KAPERS-PISTACIE-SALSA: Knus hvidløg, ansjoser og salt i morteren. Tilsæt kapers, chili, pistacienødder og mynte. Tilsæt dernæst citronsaft og olivenolie. Smag til med mere citronsaft og salt.
  2. GRILLET SICILIANSK BLÆKSPRUTTESALAT: Rens blæksprutterne. Det kan du få din fiskehandler til at gøre for dig.
  3. Skær et diagonalt mønster på indersiden af blækspruttekroppen, så du skærer med 1 centimeter mellemrum. Vend kroppen 90 grader, og gentag processen.
  4. Skær tomaterne i 1 centimeter skiver, og arranger på et fad eller individuelle tallerkner. Krydr tomaterne med salt og peber. Dryp lidt rødvinseddike over tomaterne. Derefter lidt god olivenolie.
  5. Krydr blæksprutterne med salt, peber og lidt chiliflager. Placer blæksprutterne med indersiden af kroppen ned ad på en supervarm grill i 2-3 minutter. Vend dem, og grill 1 minut på den anden side.
  6. Skær blæksprutten ud i 2 centimeter diagonale skiver, og placer dem på tomaterne. Hæld et par skefulde salsa ud over blæksprutten, og server med det samme.
  7. CITRONMAYONNAISE: Pisk æggeblommer, dijon, hvidløg og citron. Imens du pisker, tilsæt olien lidt ad gangen, indtil du har en dejlig mayonnaise. Smag til med salt, peber og lidt citron.
  8. OVNBAGTE JOMFRUHUMMERE MED CHILI, HVIDLØG OG PERSILLE: Tænd ovnen på 200 grader. Halver jomfruhummerne, og fjern tarmen.
  9. Tag en bradepande, og kom bagepapir i bunden. Placer jomfruhummerne på bagepapiret, og krydr med salt og peber. Drys med hakket hvidløg, chili og persille, og dryp med god olivenolie.
  10. Bag jomfruhummerne i 3-4 minutter, indtil kødet lige slipper skallen.
  11. Server med citronmayonnaise og godt brød.