Mad

Lagkage med hindbær

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
8
Tid
120 min

Tilberedning

 1. LAGKAGEBUNDE: Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Vend det let sammen.
 2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen til slut. Fordel dejen på et par bradepander beklædt med bagepapir i tre lige store cirkler med en diameter på cirka 20 til 23 centimeter.
 3. Bag bundene ved 160 grader varmluft, til de er gyldne. Det tager cirka 12 til 15 minutter. Køl bundene af på bagepapiret, inden bagepapiret nænsomt fjernes.
 4. KAGECREME: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
 5. Bland alle ingredienserne i en lille gryde. Stil blusset på medium varme, men nok til at cremen lige kan komme op at koge. Forsæt med at piske godt i cremen, indtil den tykner og slår tydelige bobler. Når den slår bobler, så lad den koge yderligere et minuts tid, og og hæld derefter cremen i en ren skål til afkøling.
 6. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens.
 7. Inden brug i kagen piskes den kolde kagecreme helt blød og lind med en elpisker.
 8. HINDBÆRSKUM: Kog 200 gram hindbær med sukker og citronsaft i cirka 5 minutter.
 9. Køl hindbærsylten helt af. Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum, og vend det sammen med den afkølede hindbærsylt.
 10. SAMLING OG KAKAOGLASUR: Byg kagen op med lagkagebunde, der smøres med et lag kagecreme og toppes med hindbærskum. Den øverste lagkagebund skal dekoreres med kakaoglasur rørt af flormelis, kakao og lidt kogende vand.
 11. MARCIPANBÅND: Ælt ingredienserne til marcipanbåndet godt sammen. Tril marcipanen til en lang pølse á cirka 50 centimeter, og tryk den lidt flad.
 12. Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på cirka 2 til 3 millimeter og cirka 75 centimeter lang.
 13. Ved hjælp af en lineal eller et lille stykke kageplast som guidelines skærer du marcipanen til.
 14. Rul marcipanbåndet forsigtigt op. Sørg for, at marcipanen er drysset med et tyndt lag flormelis forinden, så den ikke klistrer sammen.
 15. Rul forsigtigt marcipanen rundt om kagen som omslag. Klip overskydende marcipan af. Saml enderne pænt.
 16. Dekorer kagen med friske hindbær.