Lakridsmarineret pulled pork og bygotto

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Bygotto: Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme.
  2. Skru ned til medium varme, når perlebyggene koger og lad dem koge ind. Kom piskefløde og yderlig 2 dl kogende vand ned
 i gryden, og kog op.
  3. Kom vesterhavsost i, når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleedikke, og servér med det samme.
  4. Pulled pork: OBS. Påbegynd dagen forinden! Bland alle ingredienserne grundigt sammen, og smør nakkefileten grundigt i marinaden. Læg nakkefileten i en skål i 10-12 timer
 i køleskabet.

  5. Kom kødet i et ovnfast fad, og placér det i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader, og lad det stege i 10-12 timer. Kødet er helt mørt, når det let kan trækkes i tråde med en gaffel.

  6. Trævl alt kødet med to gafler, mens det stadig er varmt og servér med det samme. Alternativt kan man varme det trevlede kød op med en smule olie i en gryde eller pande.
  7. Coleslaw: Vask alle grøntsager grundigt. Hak spidskålet i strimler. Skræl med en tyndsskræller, eller skær guleroden i tynde skiver med en skarp kniv. Æblet skæres i tynde både og kørvel plukkes groft.
  8. Skyrdressing: Bland alle ingredienser til dressingen i en skål. Vend spidskål, æble og gulerod sammen i en skål. Tilsæt en passende mængde dressing - ca. 1 spsk. pr. person, og vend godt rundt. Pynt med kørvel til sidst.
  9. Anret grøden med en håndfuld pulled pork og coleslaw på toppen.