Lakridsmarineret pulled pork og bygotto

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min
Tilberedning
- Bygotto: Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme.
- Skru ned til medium varme, når perlebyggene koger og lad dem koge ind. Kom piskefløde og yderlig 2 dl kogende vand ned i gryden, og kog op.
- Kom vesterhavsost i, når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleedikke, og servér med det samme.
- Pulled pork: OBS. Påbegynd dagen forinden! Bland alle ingredienserne grundigt sammen, og smør nakkefileten grundigt i marinaden. Læg nakkefileten i en skål i 10-12 timer i køleskabet.
- Kom kødet i et ovnfast fad, og placér det i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader, og lad det stege i 10-12 timer. Kødet er helt mørt, når det let kan trækkes i tråde med en gaffel.
- Trævl alt kødet med to gafler, mens det stadig er varmt og servér med det samme. Alternativt kan man varme det trevlede kød op med en smule olie i en gryde eller pande.
- Coleslaw: Vask alle grøntsager grundigt. Hak spidskålet i strimler. Skræl med en tyndsskræller, eller skær guleroden i tynde skiver med en skarp kniv. Æblet skæres i tynde både og kørvel plukkes groft.
- Skyrdressing: Bland alle ingredienser til dressingen i en skål. Vend spidskål, æble og gulerod sammen i en skål. Tilsæt en passende mængde dressing - ca. 1 spsk. pr. person, og vend godt rundt. Pynt med kørvel til sidst.
- Anret grøden med en håndfuld pulled pork og coleslaw på toppen.