Laks bagt i rabarberblade

16x9
Grad
Mellem
Pers.
3
Tid
10 min + 20 min

Tilberedning

  1. Fjern skindet fra laksen.
  2. Lav et lille snit, så de tynde ender kan foldes ind – laksestykket skal være lige tykt over det hele.
  3. Smør laksen med grov sennep, og krydr med salt.
  4. Pift op med et godt skud hakket bronzefennikel.
  5. Pak laksen ind i rabarberblade, og læg den i en foliebakke.
  6. Grill/ryg den på en grill med rygeflis i cirka 10 minutter.
  7. Rens radiserne.
  8. Rens broccolien, og skær blomsten af, så kun stokken er tilbage.
  9. Vend begge dele i olie og salt.
  10. Grill ved høj varme, indtil de er møre, men stadig sprøde.
  11. Grill den tykke aspargesstok ved høj varme i cirka 10 minutter.
  12. Skræl stokken, og skær i den mundrette stykker.
  13. Gril aspargesskudene i ganske få sekunder – ikke over direkte varme.
  14. Krydr med salt.
  15. Anrettes med vinagrette-dressing blandet med saften fra en grillet citron, lidt koldpresset rapsolie, salt og peber. Drys med purløgsblomst.