Laks ”en papilotte” med sommergrønt og to slags grillet brød

16x9
Jonas Boelts laks ”en papilotte” med sommergrønt og to slags grillet brød. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. LAKS "EN PAPILOTTE" MED SOMMERGRØNT: Kog vandet op til kartoflerne med citron skal, salt og 1 kvist timian. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og kom dem i det kogende vand. Lad vandet små simre i 2-3 minutter, og træk gryden væk fra varmen og lad kartoflerne køle af i van det.
  2. Skær laksen fra skindet og skær den i ønskede stykker.
  3. Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker og kom dem op i en skål sammen med kartoflerne. Mariner med lidt oliven olie og salt.
  4. Lav små pakker af bagepapir med grøntsagerne og kom laksen på toppen af alle grøntsagerne, og kom lidt smør på laksen samt citron timian. Husk lidt salt og sort peber.
  5. Sørg for at pakkerne er helt tætte, så dampen ikke kan komme ud.
  6. Skal grilles 10-12 minutter, men kan variere i forhold til fiskens størrelse.
  7. GRILLET BRØD MED TOMAT OG PARMESAN: Hak tomaterne i små tern på ca. 1x1 cm. Kom dem i en skål.
  8. Hak derefter løg og lidt oregano, og kom dem op i samme skål som tomaterne.
  9. Smag til med salt, sort peber og oliven olie.
  10. Pensel brødet med lidt god oliven olie, og grill det.
  11. Kom de marineret tomater på toppen af brødet, og riv parmesanen over tomaterne.
  12. GRILLET BRØD MED JOMFRUHUMMER OG GRØNNE JORDBÆR: Riv halen af jomfruhummeren og pil skallen af. Sørg for også at fjerne den sorte tarm som sidder i midten. Hak jomfruhummeren groft og smag til med salt, sort peber og citron.
  13. Skyl de grønne jordbær, og skær dem i tynde skiver.
  14. Pensel brødet med lidt god oliven olie, og grill det.
  15. Lig den marineret jomfruhummer på brødet, og dæk den til med de tyndt skåret jordbær.
  16. Slut af med lidt frisk revet peberrod på toppen.