Laksetatar med citroncreme og grillet urtebrioche

16x9
Laksetatar med citroncreme og grillet urtebrioche. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. LAKSETARTAR:
  2. Hak/skær laksefilet og røget laks med en meget skarp kniv i små tern.
  3. Kom laksetataren i en skål og smag den til med citronsaft, olivenolie, skalotteløg, dijon, salt og peber.
  4. CITRONCREME:
  5. Alt røres sammen og smages til med salt og peber.
  6. URTEBRIOCHE:
  7. Rør gær og vand sammen.
  8. Tilsæt mel, salt, sukker og æg. Dejen røres sammen til den er glat og sættes til at hæve i 1 time.
  9. Det bløde smør røres i dejen sammen med dild, purløg, persille, hvidløg, skalotteløg, citronsaft og citronskal.
  10. Kom dejen i en smurt forme og lad den hæve til dobbelt størrelse.
  11. Bages ved 180 grader i cirka 30 minutter.
  12. Brødene nedkøles og skæres i tykke skiver, der grilles på grill eller tør pande.
  13. ANRETNING:
  14. Anret med blandede bitre salater som eksempelvis julesalat eller frissésalat og hæld lidt citronsaft og olivenolie samt plukket dild og kørvel ind over.
  15. Kom en skefuld citroncreme på midten af en tallerken.
  16. Kom lidt salatblade på vendt med lidt citronsaft og olivenolie.
  17. Kom en stor skefuld laksetatar på og masser af plukket dild og kørvel.
  18. Serveres med grillet urtebrioche.