Lam i dild og rejer

16x9
Lam i dild og rejer. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
4

Tilberedning

  1. Lammet: kog lamme kødet mørt i vand og hønsefond.
  2. Når kødet er mørt tages kødet op og dækkes med film. Gem væsken, den skal bruges til at lave saucen.
  3. Kartoflerne: Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca.6 min tages af varmen og lad trække færdig ca. 20 min.
  4. Pil nu kartoflerne og vender dem i smør, salt og hakket dild.
  5. Alle grøntsagerne vaskes og klargøres.
  6. Sauce Veloute: Smelt smør i en gryde tilsæt så melet og rist lidt uden at få farve.
  7. Tilsæt så fond lidt af gangen under omrøring til den har en tyk konsistens, så tilsæt æggeblommen og saucen koges igennem. Spæd med fløde og den reducerede hvidvin.
  8. Vend nu lammekødet, grøntsager og lidt af den hakkede dild med saucen. Husk at smage til med salt og citronsaft.
  9. Anrettes i en gryde eller skål - fjordrejer og resten af dilden drysses ovenpå.