Lammeculotte med melonsalat og bagte gulerødder

16x9
Lammeculotte med melonsalat og bagte gulerødder. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 30 min

Tilberedning

  1. Start med at skylle og skrælle gulerødderne, og skær top og bund af. Halvér dem på langs, og kom dem i et ovnfast fad sammen med 50 gram smør i tern og godt med salt og peber.
  2. Vend det godt sammen, og bag det i ovnen ved 210 grader i cirka 15 minutter. Det er vigtigt, at gulerødderne stadig har lidt bid.
  3. Lav imens fetadressingen ved at blende creme fraiche og feta til en lind creme, som smages til med frisk citronsaft, salt og peber, og sæt den til side.
  4. Varm en pande op med olie til middelhøj varme, og brun lammeculotterne af på alle sider, til de er godt gyldne.
  5. Krydr med salt og peber, og kom en god klat smør på, rosmarin og et par fed hvidløg, og kom culotterne i ovnen ved 200 grader i cirka 12-14 minutter for medium rare-stegning.
  6. Når kødet er færdigt, skal det hvile i minimum otte minutter, inden det skæres ud.
  7. Imens kødet er i ovnen, hakkes mandlerne groft, og de steges gyldne på en tør pande ved middelvarme i cirka seks til otte minutter.
  8. Skyl, og hal bredbladet persille fint, og bank kernerne ud af granatæblet.
  9. Nu kan gulerødderne laves færdige ved at anrette dem på et fad og komme lidt af fetadressingen over.
  10. Drys herefter med de hakkede mandler og hakket persille og til sidst granatæblekernerne.
  11. Til slut laves melonsalaten ved at skære melonerne ud i rustikke stykker, som kommes i en skål.
  12. Skyl hjertesalat grundigt, og skær bladene i to.
  13. Pluk en stor hĂĄndfuld basilikum, og kom det op i skĂĄlen til melon og hjertesalat.
  14. Kom olivenolie og saft fra en halv citron over, krydr med salt og peber, og vend det hele godt sammen.
  15. Skær lammeculotterne ud, og servér med de to grønne tilbehør.