Lammefrikassé med sommergrønt og nye kartofler

16x9
Jonas Boelts lammefrikassé med sommergrønt og nye kartofler. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. LAMMEFRIKASSÉ: Skær lammeboven i tern på to gange to centimeter.
  2. Skræl, og klargør dine grøntsager, og skær dem i mundrette stykker.
  3. Kom hvidvin, hønsefond og vand i en gryde sammen med lammeboven, som du har skåret i tern. Kog væsken op med kødet. Urenhederne begynder langsomt at trække op til overfladen, mens væsken varmer.
  4. Når væsken koger, tager man kødet op og sigter sin væske for alle urenhederne.
  5. Kom væsken op i en ny gryde, og tilsæt den blancherede lammebov og laurbærblade. Lad kødet småsimre i cirka 60 minutter, til det er mørt.
  6. Smelt smørret i en ny gryde, og rør mel i, mens du pisker. Rist din smørbolle i tre til fire minutter.
  7. Tilsæt fløden i lammegryden, og kom smørbollen i lidt ad gangen, mens du pisker, til den har den rigtige konsistens. Smag til med salt, citronsaft og sort peber.
  8. Tilsæt alle grøntsager, og lad det simre, til grøntsagerne stadig har lidt bid.
  9. Inden servering koges kartoflerne al dente i letsaltet vand med løvstikkestilke og citronskal i vandet. Sigt vandet fra, og vend kartoflerne i brændenældepesto.
  10. Kom friske krydderurter og stikkelsbær på toppen. Server med kartofler ved siden af.
  11. BRÆNDENÆLDEPESTO: Hæld kogende vand over dine brændenælder, og lad dem ligge i vandet i tre til fire minutter.
  12. Rist solsikkekerner i ovnen i fire til fem minutter ved 160 grader, til de er let gyldne.
  13. Blend løvstikke, brændenælder, solsikkekerner, olivenolie og hvidløg.
  14. Smag til med salt og sort peber.