Mad

Lammeskank med kyllingelever og linser

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
180 min

Tilberedning

  1. Skyl linserne. Kog dem i 20 minutter i vand eller bouillon sammen med 1 helt halveret hvidløg og rosmarin og timianstilke.
  2. Smag linserne til med olivenolie, salt, peber og eventuelt mere hakket hvidløg og hakket persille.
  3. Lammet steges af og kommes i en gryde med resten af hvidløget, timian, rosmarin og hønsefonden.
  4. Det skal koge 2-3 timer, ikke bulderkoge, til lammet er så mørt, at kødet næsten falder fra hinanden.
  5. Dæk kødet til med bagepapir. Sigt fonden, og lav den til en dejlig tyk sovs ved at reducere den og smage til med smør og fløde.
  6. Steg kyllingehjerte og lever hurtigt af cirka 2 minutter på en meget varm pande. Smag til med salt og peber.